Dizajn eksterijera: Kreativna energija u zelenom

Dizajn eksterijera: Kreativna energija u zelenom

Važno je da vizualni doživljaj doma bude ugodan oku. Dizajnu interijera posvećujemo dosta vremena, a isto je potrebno i s eksterijerima. Urediti terasu ili okućnicu može biti izazov, ali ne dopustite da njihova veličina ograničava vaše želje i ideje.
1552566695_image-20190314133131-1.png
Zasigurno je mnogo biljaka koje biste željeli imati, no prije samog uređenja prostora, imajte na umu da one trebaju moći rasti u uvjetima koji ih očekuju. Stoga, ako živite, primjerice, na mediteranskom prostoru, odlučite se za mediteranske biljke. Ne samo da će bujati i cvasti, nego će dati i plodove. Naravno, ukoliko im se pruži odgovarajući prostor, temperatura i njega. Čak i ako niste izvrstan vrtlar, uz pravi odabir biljaka nećete morati uložiti puno truda.
Danas, kada se većina populacije odlučuje za stanove, imati okućnicu gotovo je luksuz. Okućnicu bi tada trebalo urediti na način da služi kao produžetak dnevnog boravka, koliko god to vremenske temperature i uvjeti dopuštaju. Dvorište je vaš privatni prostor na otvorenom, stoga ga iskoristite za igraonicu, objedovanje na otvorenom ili razna druženja. Osnova je uređenja eksterijera travnjak. Zdrav i uredan travnjak tu čini više od pola posla. Sve ostale biljke i dekoracije, kao što je primjerice kamen, biti će samo dodatak tomu.
1552566720_image-20190314133155-2.png
Ako ste pak od onih sretnika koji imaju lođu u stanu, a još niste potpuno iskoristili njezin potencijal, sada je pravo vrijeme za to. Zimski vrt mjesto je u stanu koji je kao stvoren za odmor i opuštanje. Za tu namjenu odaberite dobru izolaciju i zaštitu od vremenskih uvjeta.  Osim što ćete na taj način povećati životni prostor, učinit ćete ga ugodnim za boravak tijekom cijele godine. ALU ili PVC zimski vrt, uz pažljivo odabrane biljke, detalje i garnituru za sjedenje, učinit će ga pravom malom oazom mira.